Zomerserie 2024

In de zomerserie wordt iedere maand op woensdagavond een concert verzorgd door een organist(e) "van naam", uit binnen- of buitenland.

Belangrijk! Met ingang van 2024 zullen de concerten van de zomerserie plaats vinden op de woensdagavond om 20:00 uur.

De toegangsprijs is € 10,- tenzij anders vermeld

Geplande activiteiten

 

Serie Jong Talent 2024

De serie Jong Talent biedt plaats aan studenten van Nederlandse conservatoria die in de eindfase van hun Masterstudie zijn, of hun studie zojuist hebben afgerond.

Belangrijk! Ook de concerten van de serie Jong Talent vinden plaats op de woensdagavond om 20:00 uur.

De toegangsprijs is € 5,- tenzij anders vermeld

Geplande activiteiten

 

Marktbespelingen op de zaterdag

Ook dit jaar kunt u de drukte van de markt ontvluchten, en genieten van een orgelbespeling door stadsorganist Jan van de Laar of assistent-organist Toon IJzerman.
Aanvang 11.00 uur; de toegang is gratis met vrije gave na afloop.

Geplande activiteitenBespeel een monument in een monument

IMGP2095Regelmatig ontvangt de Robustelly Society Helmond verzoeken om het Robustelly orgel te mogen bespelen. Om hieraan tegemoet te komen, bieden wij de mogelijkheid om op twee open speeldagen zelf aan de klavieren plaats te nemen. Geen instructie, maar zelf bezig met het orgel en genieten van de schitterende stemmen.

Op de twee speeldagen zijn er tijdsloten van 30 minuten gepland waarin men het orgel kan bespelen. Inschrijving gaat op volgorde van aanmelding; er kunnen voorkeurssloten worden gekozen waarmee we zoveel mogelijk rekening houden. Men kan zich voor beide dagen inschrijven, maar we willen proberen zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven om het orgel te bespelen en kunnen dus niet beloven dat men op beide dagen terecht kan.

De Open Speeldagen zijn:

Zaterdag 3 augustus 2024 van 12:00 - 16:00

Zaterdag 14 september 2022 (Open Monumentendag) van 12:00 - 16:00

De tijdsloten starten steeds op het hele uur. De kosten bedragen per tijdslot € 15,00. Inschrijving kan uitsluitend via het formulier op deze website.

INSCHRIJVING OPEN SPEELDAGEN